Call Центри – На Backgrounder

Како да трговија на Bitcoin 100 пати потпора или маргина

Може да се прават добри пари со BITMEX?


100× Предност!! Cryptocurrency девизна сметка постави


Call центар за бизнис стана еден од најбрзо цвета индустрии денес. Во ерата на клиент-ориентирани услуги, обезбедување на достапни поддршка е сега приоритет. Со многу компании се обидуваат да се справат со нивните клиенти потреби и барања, концептот на call центар е роден. Центар за повици нормално функционира со сите свои агенти (или услуги на клиентите претставници) во една централна локација. Тој е опремен за да се справи со голем број на трансакции меѓу клиентите и телефонски центар агенти. Трансакции може да се вршат преку различни медиуми. Телефон е основно форма на комуникација во центри за повикување денес. Сепак, трансакции се врши преку е-пошта и разговор во живо преку Интернет. Call центри нудат широк спектар на услуги. Првата мисла што ми доаѓа на ум за многумина е поддршка – информации за производот, техничка поддршка, и сите видови на по продажба на услуги. Сепак, call центри може да понуди многу повеќе од тоа. Тие исто така се занимаваат со маркетинг и продажба. Телемаркетинг е агресивна форма на продажба на вашите производ и може да донесе многу добри резултати. Повик центри се грижиме за бизниси кои имаат за цел да ја зголемат нивната продажба, како и да обезбеди услуги на клиентите. Еден пример би бил компаниите за кредитни картички. Додека со цел да се обезбедат информации и помош за купувачите, исто така тие можат да ги зголемат своите приходи преку продажба spiels дадени од страна на нивните агенти. Друга услуга што може да се решат со еден повик на центар е долг колекција. Кредитни бироа, исто така, се направи употреба на центри за повикување за да обезбеди информации за лица за кредитен рејтинг. Во ефект, во основа ништо што има врска со вашите клиенти може да биде направено преку call центри. Она што е типично се постави во call центар? Терминот call центар носи до сликите на широко отворени простори работа, со мали workstations содржи компјутер, слушалки, и телефонски dialer. Пракса се повеќе се свртуваат кон поврзување на податоци и глас во еден пат. Оваа интеграција придонесува за поефикасно работење практики и се нарекува Компјутерски Телефонија Интеграција ([object Window]). Индивидуалните агенти, нормално, не се управувани од страна на подот супервизор кој исто така ги зема повици кога се појави потреба. Поставување на центар за повици бара одредени технологија да се применува. Постои широк спектар на достапни технологии за повик центри денес. Почесто отколку не, различни типови на технологии се комбинираат со цел да се постигне ефективен и ефикасен поставување. На Компјутерски Телефонија Интеграција веќе беше спомната е една од трендови во бизнисот денес. Всушност, CTI се користи за да се комбинираат повеќето апликации користат во call центри – глас, e-mail, факс, и web. CTI овозможува многу функции, како што се caller ID, на екранот бирање, на екранот на телефонот контроли (конференциски повици, се откажам, задржете, итн.), и агент статус контрола (дали агентот е на располагање за повици или не). Со сите овие достигнувања во технологијата и случувања во ориентиран кон потрошувачите практики, call центар се појави како идеално решение за многу компании. Call центар обезбедува стандардизирани услуга на клиенти и им помага на намалување на трошоците. Во прилог на тоа, на посебен ентитет на call центар одзема од реалните на оперативните согледувања на компанијата. Call Центри – На Backgrounder


· Ве молиме!! Сподели слободен!!

|

Сподели


・ Call Centers – На Backgrounder

[Линк до овој пост (HTML кодот)][trackback URL-то]